Afscheid van de Thesis... toch blijft het mooi op de weg...

Discussie en vraagbaak over Thesis
Gergely

Afscheid van de Thesis... toch blijft het mooi op de weg...

Unread post by Gergely »

Het is er dan toch van gekomen: de Thesis gaat definitief uit productie (zie bv: http://www.nu.nl/news/1573257/73/Hallo_ ... hesis.html)

Echter, de Thesis zal zeker niet van het straatbeeld verdwijnen: menig eigenaar zal zijn (of haar???) exemplaar nog mooier op de weg zetten, zodat het een waardige klassieker zal worden...
Het blijft dus echt wel mooi op de weg...

Gergely (Thesis 2.4JTDv20 Conf. Emblema f.o. - 2004)
René

Re: Afscheid van de Thesis... toch blijft het mooi op de weg...

Unread post by René »

Beste Gergerly,
Hoewel niet echt een verrassing blijft het jammer dat het fraaie schip uit produktie gaat. Maar met een produktie van nog slechts 1.000 per jaar(!) was dit natuurlijk niet meer echt rendabel.

Weet jij overigens dat er dit jaar in September voor de 2e een Thesis Treffen in Fulda Duitsland zal plaats vinden? Wellicht een idee om naar toe te gaan.

Ciao,
René

Thesis 2.4jtd20V comfortronic 2005 - Grigio Tiepolo
Gergely

Re: Afscheid van de Thesis... toch blijft het mooi op de weg...

Unread post by Gergely »

toch nog niet.....
http://www.autokopen.nl/autonieuws/2008 ... st=4357113

Daar staat:

"30 mei 2008

De Lancia Thesis blijft nog zeker tot medio 2009 in productie, zo heeft de importeur gezegd. Daarmee worden de eerdere berichten over het productie-eind van de luxe-sedan tegengesproken.

Eerder deze maand werd bekend dat de Lancia Thesis in september uit productie zou gaan, maar de stijlvolle Italiaan mag nog even blijven. De importeur heeft bevestigd dat de Thesis nog zeker tot medio 2009 in productie zal blijven, bovendien komt de opvolger eerder dan verwacht.

De Thesis is ‘de trots van Oliver Francois’, de grote baas van Lancia. Ondanks de lage verkoopcijfers belichaamt de grote sedan de merkwaarden van Lancia en daardoor is hij een waardevolle toevoeging van het gamma. Er wordt echter niet meer ‘full-time’ geproduceerd. Soms ligt de productie enkele weken stil, afhankelijk van het aantal orders.

De exclusieve Lancia is verkrijgbaar met slechts een motor, de 185 pk sterke 2.4 Multijet diesel, standaard gekoppeld aan een vijftraps automaat. Er zijn drie uitrustingsniveaus: Executive, Emblema en Sportiva. De Thesis, die opereert in de klasse van de Audi A6, heeft een vanafprijs van 60.995 euro."....
rino

Re: Afscheid van de Thesis... toch blijft het mooi op de weg...

Unread post by rino »

Hallo Gergely,

dankjewel voor je attente opmerkingen over het voortbestaan van ons koetsje. De filosofie die Lancia volgens mij volgt is dat van wat Mercedes doet met zijn S-Klasse. Dacht je dat die jongens in Stuttgart veel geld verdienen aan hun vlaggeschip ? Die auto zetten ze en houden ze op de markt om het imago van het merk hoog te houden, met succes overigens. De strategie van Oliver Francois met de Thesis binnen Lancia en zelf de Fiat-groep is volgens mij niks anders.

Groeten, Rino
Arjan

Re: Afscheid van de Thesis... toch blijft het mooi op de weg...

Unread post by Arjan »

Rino,

Ik kan je verzekeren dat Mercedes heel veel geld verdient met de S-klasse en Lancia heel veel geld verliest met de Thesis...
Het is helaas niet anders...
Joop

Re: Afscheid van de Thesis... toch blijft het mooi op de weg...

Unread post by Joop »

Tja de fabrikant......dan misschien maar de dealer moet er ook bij verkoop een auto op inruilen....
en dan blijkt zo'n S toch ook best wel flink af te schrijven......
En dan nog ff iets de goedkoopste S zonder buitenisse extra begint pas bij de 99.700 euro......
is wel bijna 40000 euro meer dan de Thesis....nog 20000 erbij en je koopt er een Thesis bij.
Maar een Thesis is wel een veel mooiere auto..... dan zo'n S..klasse (en ik zie die dingen bijna
dagelijks binnen komen bij ons.....)
Post Reply

Return to “NL35 Thesis”