Lancia Lybra Gas probleem

En ook over boeken, films, foto's en wat dies meer zij inzake lancia
fernando93
Posts: 23
Joined: 03 May 2012, 20:59

Lancia Lybra Gas probleem

Unread post by fernando93 »

Hierbij wil ik jullie met het volgende vraag bezig zetten. We hebben sinds iets meer dan een maand een Lancia Lybra 1.8 Type precies weet ik niet las ergens LX ergens anders Buisnis enz. Maar in iedergeval is het een 131pk 1.8 benzine orgineel. Nu hebben wij deze vorige maand met een LPG G3 instalatie gekocht. Waar hij volgens papieren al lang op rijd. Nu gingen we deze weekend naar de camping. En daar zit een kamper die ons toevalig voor de eerste keer er mee zag. En die heeft het ideé dat hij oversloeg en vond de motor wat trillerig op gas. Op benzine was dit zo te horen niet. En dan het verhaal verder. Vandaag op weg naar huis. 270km verder op de tank 120km/p. Begint hij wat in te houden. Normaal pas bij 310-320. Gaf 3 volle lampjes gas aan hoorde er nog 1 te zijn :) dus maar op benzine gezet. En niks aan de hand. En naar huis gereden was volgens de gas knopje met lichtjes erop gas toch op. Nu is mij vraag heeft iemand hier ervaring mee en wat had die toen. Er zit een ring tank in met ingebouwde pomp. En op benzine rijd hij gewoon goed voor een wagen met zijn kilometers. En is de motor Qua trilling rustiger enz. En kan het hoge gas verbruik er op duiden. Dat gas opeens inderdaad maar 3 cillinders aan de gang krijg.

( 270km 32 litter gas

benzine 6.5-6.7 Litter op 100 km met 115-125kmp per uur. Ik hoop voldoende info te hebben gegeven en vragen stel ze maar. Maar ben geen auto pro.
User avatar
Koen
Posts: 849
Joined: 21 Dec 2008, 19:58

Re: Lancia Lybra Gas probleem

Unread post by Koen »

Deze vraag kan je beter op het Lybra gedeelte stellen.
Dat gedeelte heb je toch al ontdekt ? (CD-wisselaar - hoe is het daar mee afgelopen ?)

Koen

PS : graag antwoorden in het desbetreffende draadje, niet hier ;)
Koen

Lancia Y 1.2 LS 8v '01
Lancia Y10 1.1 LX i.e. "Appia" '91
Lancia Ypsilon 0.9 Gold TwinAir CNG "Ecochic" '14
Lancia Y 1.2 LS 8v '97 (RIP in 2013, na 16 jaar en 334.500 km )
fernando93
Posts: 23
Joined: 03 May 2012, 20:59

Re: Lancia Lybra Gas probleem

Unread post by fernando93 »

Koen Schreef:
-------------------------------------------------------
> Deze vraag kan je beter op het Lybra gedeelte
> stellen.
> Dat gedeelte heb je toch al ontdekt ?
> (CD-wisselaar - hoe is het daar mee afgelopen ?)
>
> Koen
>
> PS : graag antwoorden in het desbetreffende
> draadje, niet hier ;)

CD wisselaar hebben we de radio uitgehaald. Wat bij de orginele radio van een Ford escort ooit makkijlker ging dan bij deze :). En het bleek dat er is gerotzooit met de CD wisselaar draad. Dus we hebben hem maar niet aan gesloten.

Verder zal ik de Lybra topic is zoeken ;)
fernando93
Posts: 23
Joined: 03 May 2012, 20:59

Re: Lancia Lybra Gas probleem

Unread post by fernando93 »

Gisteren is hij door de maat van me neef na gekeken. En het volgende kwam eruit. Voor een wagen met 301.000 erop ( kochten hem met 295:000. Ziet het motorisch e.d toppie eruit. Op benzine rijd hij geweldig vlot en toppie. Het probleem is volgens hem de afsteling van het gas. En gezien G3 niet makkelijk is blijkbaar. Heeft hij een adress gegeven voor een Gespecialeerd bedrijf die de beste van de regio zou zijn. Dus daar is kijken om hem binnenkort te laten afstellen. En zijn blij dat er niks mee. is. Verder wou ik vragen of iemand iets weet om op het bruine intreur de krasjes weg te werken. We hebben de verzie met Leer en dan dat licht bruime met alycantra bekleding. En het leer is super netjes nog maar dat lichte spul onder op de console is wat minder mooi. Weet iemand daar soort cockpit spray of lak achtig iets voor ?
wpcastillom
Posts: 84
Joined: 10 Feb 2009, 17:50

Re: Lancia Lybra Gas probleem

Unread post by wpcastillom »

Hier is een link naaar een stuk over Alcantara onderhoud. Misschien heb je daar wat aan http://www.perida.nl/InfoAlcantara.pdf
Post Reply

Return to “NL02 Algemene discussie over Lancia”