Page 1 of 1

Ideetje voor Marchionne: maak van Lancia het Italiaanse Tesla B)

Posted: 16 Jun 2015, 23:01
by GerritH
Ik loop al een tijdje rond met het een idee. In de nabije toekomst zullen de traditionele brandstoffen plaats moeten maken voor iets anders. Waarschijnlijk gaat het de kant op van elektrische aandrijving of het gebruik van waterstof of een combinatie van beide. Kijk ook naar de winst van Porsche op Le Mans met een hybride auto en de ontwikkelingen bij Tesla.

Toyota is natuurlijk al lang bezig met hybride techniek (Prius) en de grote Duitse merken beginnen ook lanzaam met hybride en elektrische aandrijvingen, vaak in bestaande saaie modellen. Vanuit Italiƫ blijft het op dit gebied oorverdovend stil (voorzover ik weet).

Naar mijn bescheiden mening zou Lancia uitermate geschikt zijn om het Italiaanse Tesla te worden, het experimentele merk binnen Fiat Chrysler. Hiermee zou recht gedaan worden aan de roemruchte historie van het merk en ben je ook direct af van het probleem van kanibalisme van verschillende merken binnen de groep.

Heeft iemand het e-mailadres van Sergio Marchionne en Donatella Bruno. Dan kunnen we eens een balletje opgooien ;)

Ideetje?

Gerrit B)

Re: Ideetje voor Marchionne: maak van Lancia het Italiaanse Tesla B)

Posted: 17 Jun 2015, 09:39
by de Wit
Prima idee...

Is het alleen niet zo dat de Italianen met de nieuwe Ferrari LaFerrari (oid) al wel bezig zijn met hybridetechniek?
Op zich zou dit hoopgevend zijn voor de FIAT groep ..

Re: Ideetje voor Marchionne: maak van Lancia het Italiaanse Tesla B)

Posted: 17 Jun 2015, 09:46
by Kappa.Lancia.Name
Ik heb zeer recent vernomen dat alle merken druk bezig zijn met conversie kits voor bestaande auto's tot 10 jaar terug. Ze wachten eigenlijk op het moment dat met een battery-pack ongeveer 700 km kan worden gereden. Dus verbrandingsmotor eruit en electrische erin.

Re: Ideetje voor Marchionne: maak van Lancia het Italiaanse Tesla B)

Posted: 18 Jun 2015, 10:07
by de Wit
Enige punt van kritiek : zolang het gros van de opgewekte elektriciteit uit fossiele brandstoffen komt (er staat niet altijd wind en zeker in Nederland is zonne-energie niet altijd voldoende) verplaats je de uitstoot vanuit de auto naar de centrales ... Pas als het merendeel van de energie uit "groene" bronnen komt wordt het milieuvriendelijk.
Overigens meen ik een tijd terug gelezen te hebben dat de meeste uitstoot welke voor vervuiling zorgt afkomstig is uit de industrie, de woningen en ergens ver erachter aan pas de auto's ... Maar dat is geen Lancia discussie :)