verboden voor klassiekers in Italië

Hier kunt u gegevens uitwisselen over FIVA rallies, apparatuur, navigator gezocht, chauffeur gezocht etc etc
Jan

verboden voor klassiekers in Italië

Unread post by Jan »

Wanneer je van plan bent om volgend jaar met je klassieke Lancia naar Italië te gaan, denk dan nog eens goed na. Diverse steden in Toscane zijn tot verboden gebied verklaard voor auto’s zonder katalysator. Dit in het kader van Europese regelgeving over luchtkwaliteit.
Je zou verwachten, dat in auto-gek Italië een uitzondering wordt gemaakt voor klassiekers, maar op papier is dat nauwelijks het geval. Bijvoorbeeld in Florence zijn alleen de volgende uitzonderingen gedefinieerd:
- op zaterdag, zondag en feestdagen, uitsluitend om het verboden gebied te verlaten.
- voor officieel toegestane meetings van historische voertuigen
- voor ceremonies (trouwerijen), met auto’s van professionele verhuurbedrijven
- voor het bezoek aan garages ten behoeve van APK tests.
Deze regels gelden niet alleen voor grote steden zoals Florence, Livorno, Grosseto, Lucca en Pisa, maar ook voor kleinere plaatsen zoals Campi Bisenzio, Montelupo Fiorentino, Scandicci, terwijl de regio’s Lombardije en Emilio Romagna soortgelijke wetgeving voorbereiden. Positief is de situatie in de regio Veneto, waar klassiekers vrijstelling krijgen wanneer zij officieel zijn geregistreerd bij een organisatie die lid is van de FIVA, zoals de FEHAC in Nederland. De FEHAC is overigens al in gesprek met de Italiaanse zusterorganisatie ASI (Automotoclub Storico Italiano) over dit probleem, voorlopig echter zonder veel succes.
Jan
Henri

Re: verboden voor klassiekers in Italië

Unread post by Henri »

Dit is geen goed bericht!
We gaan vaak met de Fulvia naar Italië, bijvoorbeeld voor de Mille Miglia of om gewoon lekker door Italië te kunnen rijden met een fantastische auto.
Ik ben wel benieuwd hoe die Italianen het zelf gaan doen met al die fiat 500 die er nog rondcrossen en ook hoe het zal gaan tijdens 100 jaar Lancia volgend jaar september in Torino en verre omstreken wanneer elke Lancia club afreist naar Italië...... en wij zeker!

Henri
Huib

Re: verboden voor klassiekers in Italië

Unread post by Huib »

Er is in Italie geen agent die een Fulvia een bekeuring geeft.
Lolke

Re: verboden voor klassiekers in Italië

Unread post by Lolke »

Ik denk ook dat er geen agent is die een fulvia zal bekeuren. Henri, je hebt het zelf gezien aan de grens. Stond een jong ventje moeilijk te kijken naar ons kenteken, komt er een oudere man aan: "Ah, Lancia Fulvia!" en we konden doorrijden. :)
prisma4x4
Posts: 2
Joined: 03 Sep 2009, 19:24

Re: verboden voor klassiekers in Italië

Unread post by prisma4x4 »

Hoe is de situatie nu ?

We gaan eind van de maand naar Italie om het 40 jarig bestaan van de A111/A112 te vieren.
Moeten we nog ergens rekening mee houden ?
Post Reply

Return to “NL12 Historische Rallies op Lancia”