lage km stand en betrouwbaarheid

Discussie en vraagbaak over Thesis

Moderator: JackWess

Post Reply
sweetspeed
Posts: 246
Joined: 07 Feb 2009, 13:47

lage km stand en betrouwbaarheid

Post by sweetspeed » 07 Mar 2018, 09:01

Beste liefhebbers en ervaringsdeskundigen.
Ik heb een mooie 2.4 Emblema met handbak op het oog met minder dan een ton op de teller. Heeft beurt gehad en nieuwe distributie, vier nieuwe banden, subframe is gecheckt en de auto geeft geen storingen. En wat geruststellend is, ik krijg een half jaar volledige garantie op de Thesis (best dapper). Maar daar is de prijs ook naar, verkoper vraagt de hoofdprijs. Staat dan weer tegenover dat ik een hele mooie inruilprijs krijg voor mijn Jaguar S-type 4.2 met supercharger. Dat is ook een wat moeilijk te verkopen auto. Ik heb er veel geld in zitten dus ik wil hem niet op Marktplaats kado doen.
Maar wat als dat half jaar voorbij is....zijn er zaken die ik preventief kan aanpakken ? Ik las ooit iets van computer in bijrijdersgedeelte beschermen tegen vocht ? En dat Skyhook, zit dat standaard op elke Thesis ? Dit model staat al jaren bovenaan mijn bucketlist maar ik blijf wat huiverig vanwege zaken die ik hier wel eens heb gelezen.

Wie kan me nuttig tegengas geven ?

Huib
Site Admin
Posts: 1481
Joined: 17 Dec 2008, 10:12

Re: lage km stand en betrouwbaarheid

Post by Huib » 07 Mar 2018, 10:06

Hoi

Wainer Mariuzzo onze Italiaanse collega uit Turijn is opgeleid bij Lancia. We zijn voor wat betreft de bare metal restauraties gespecialiseerd in Lancia Fulvia. Intussen zijn er al Lancisti die hebben ontdekt dat hij de modernere Lancia's ook professioneel en met liefde in orde maakt. Je treft hier dan ook regelmatig een Thesis of Kappa aan tussen het oude spul. Ik heb gisteren nog een Thesis terug gebracht naar de klant. Hij zag al jaren af met trillingen, minder stabiele wegligging en heel moeilijk schakelen. Klant helemaal tevreden. Afgezien van de normale slijtage waren er ook dingen kapot gemaakt door onjuist losmaken en vastzetten. Je moet bij zeker bij een Thesis eigenlijk niets losmaken of vastzetten met de luchttol of een hamer. Heel precies met de momentsleutel volgens de voorschriften. In de moeilijker gevallen heeft Wainer direct telefonisch contact met specialisten in Turijn. Maar we dwalen af.

Wij zitten bij Breda. Je kunt altijd langs komen. Als je boven op Casa Fulvia banner klikt kom je bij ons. Het wordt binnenkort de Casa Lancia banner.
Huib

Image

Lancia specialist.
www.casa-fulvia.nl
www.casalancia.nl

sweetspeed
Posts: 246
Joined: 07 Feb 2009, 13:47

Re: lage km stand en betrouwbaarheid

Post by sweetspeed » 07 Mar 2018, 11:58

Hallo Huib,
Dank voor je reactie. Beetje preken voor Eigen parochie mag van mij best.
Ik als laatst ergens dat zelfs de Lancia Kappa specialist uit Duiven de Thesis te complex vond om aan te werken dus het is goed om te lezen dat jullie je hand er niet voor omdraaien.
Zijn er nog aspecten of delen aan een Thesis waar jullie niet mee overweg kunnen ?

Huib
Site Admin
Posts: 1481
Joined: 17 Dec 2008, 10:12

Re: lage km stand en betrouwbaarheid

Post by Huib » 07 Mar 2018, 16:10

Wat een strikvraag...
Ik heb er wel vertrouwen in dat we een eind komen. En de lijst met Italiaanse telefoonnummers die Wainer heeft werkt goed. Zelfs nog over Fulvia en Flavia. Ik dacht dat ik er intussen zowat alles van wist. Ik leer toch weer bij. Leuk.

Wat die Thesis betreft is dat wat we gebruiken om uit te lezen niet de officiële Fiat kast. We gaan het zien hoe ver we komen.

Ik had trouwens op het Kappa forum de volgende post geplaatst

http://www.viva-lancia.com/lancia_fora/ ... sg-1382780

Het is niet de bedoeling om mensen die zelf aan hun Thesis willen werken in de weg willen zitten. De informatievoorziening op het forum werkt prima en is van hoog niveau. Maar als je om wat voor redenen niet zelf wilt doen zijn we een optie.
Huib

Image

Lancia specialist.
www.casa-fulvia.nl
www.casalancia.nl

karel
Posts: 201
Joined: 05 Feb 2010, 12:01

Re: lage km stand en betrouwbaarheid

Post by karel » 07 Mar 2018, 17:03

Mijn lijstje preventieve acties voor mijn 2.4 emblema automaat (2005, 480K Km) is:

nummerplaat - afdichting goed in de gaten houden. Bij problemen verschijnen er waterdruppels aan de onder - binnenzijde van het kofferdeksel, vlak bij de slotvanger. Bij lekkage, demonteren en de pakking vervangen door Ceta Moll zelfklevende tochtstrip die je volzet met SikaFlex zwarte rubberkit. Nooit meer problemen.

microswitches in deurhendels van de achterportieren twee maal per jaar (zonder demontage) goed inspuiten met kruipolie en voor de zekerheid daarna met motorfiets kettingspray.

Deurvangers voordeuren in de gaten houden, meteen vervangen bij kraakgeluiden en vervangers zeer goed vastzetten.

Klein scheutje goede kwaliteit tweetaktolie (20 ml - de juiste dosering staat op dit forum niet helemaal vast) bij elke volle tank dieselolie - verlengt levensduur van het hoge druk inspuitgebeuren en waarschijnlijk de EGR. Gerrit - een onvolprezen Thesis-genie en wereldberoemd op dit forum - heeft mijn EGR kort geleden voor het eerst vervangen.

Ruitenwissers: af en toe een spuitje motor kettingspray op de lagerbussen.

Sensor invering voor koplampverstelling achter rechter achterwiel - draaipunt in potmeterhuis en gewrichten inspuiten met kruipolie en vervolgens motor kettingspray.

In de gaten houden: hoofd aardkabel (gevlochten ongeisoleerde kabel achter linker voor-binnenscherm).

In mijn ervaring gaan de elektronische parkeerremmen grofweg 6 jaar mee. Het helpt enorm om de zwart plastic motorhuizen extern redelijk schoon te houden en ze mechanisch te ontzien (dus niet 'losrijden', maar met de hand loszetten voor je wegrijdt en de rem intrappen als de EPB's inschakelen aan het eind van de rit).

Onder het motto baat het niet, het schaadt ook weinig: elke twee a drie jaar vloeistoffen vervangen (olie stuurbekrachtiging, remvloeistof) voor zover zonder demontages mogelijk - dus niet volledig.

Je zegt dat de jouwe hand-geschakeld is, dus ik sla hier even alle preventie tips mbt de Aisin bak over.

Volkomen in strijd met de gangbare bangmakerij rij ik nu 12 jaar en bijna 500k km nagenoeg probleemloos. Ik ga dat nu even flink afkloppen.
De enige onvoorziene reparatie was de hoofd smeeroliepomp bij 250k km.

Marcithesis
Posts: 184
Joined: 12 Jul 2015, 15:46

Re: lage km stand en betrouwbaarheid

Post by Marcithesis » 07 Mar 2018, 17:52

Beste,

Zelf bestuur ik een 2.4 20v Comfortronic Emblema van 25-10-03 met thans 192.000 km en sluit mij volledig aan bij het preventie lijstje van Karel.
Ik kan daar nog aan toevoegen dat aan de hand van het chassisnr de service historie bij de dealer opgevraagd kan worden. Kan trouwens ook bij de Fiat dus hoef je niet perse naar een Lancia dealer.
Deze lijst geeft weer wat er binnen de garantietermijn is gemodificeerd en vervangen. De lijst van mijn diva bevat alleen al 36 items vanaf 26-09-03 t/m 01-05-12.Niet verontrustend maar prettig om te weten.

Ik was in het begin ook huiverig toen ik de diva zonder garantie kocht met enkel een pak rekeningen van de vorige eigenaar. Achteraf gezien niet helemaal terecht. Ik rijdt dagelijks met veel plezier.

Succes!

Groeten, Marc
Groeten, Marc

Ex 1967 Fulvia Berlina
Ex 1969 Fulvia Berlina
Ex 2004 Musa
Ex 2004 Ypsilon


2003 Thesis 2.4 aut.
2007 Ypsilon 1.4-16v Sport Momo Design

LanThes
Posts: 11
Joined: 25 Sep 2014, 17:19

Re: lage km stand en betrouwbaarheid

Post by LanThes » 07 Mar 2018, 19:02

Heb je een privé bericht gestuurd!
JCS

Post Reply

Return to “NL35 Thesis”