Page 1 of 1

EPB uitbouwinstructie gevraagd

Posted: 31 Mar 2017, 20:14
by Frenske
Beste Thesisten,

Rechtsachter hangt mijn EPB weer vast. Een jaartje geleden vervangen door een occasion, maar hij heeft het weer begeven. Destijds door ANWB, op telefonische aanwijzing van Gerrit uitgebouwd, door Gerrit weer gemonteerd. Nu zou ik graag zelf willen hobbyen.

Nou kan ik in de eLearn geen uitbouw instructie vinden. Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen alvorens ik van de aanstuur unit op de remklauw die twee inbussen los draai?

Met vriendelijke groet,

Fer Somogyi

Re: EPB uitbouwinstructie gevraagd

Posted: 01 Apr 2017, 22:43
by Marcithesis
Ik zou beginnen met de EPB links achter eerst te lossen via de connect. Daarna de contactsleutel niet meer in MAR zetten of zoals E learn beschrijft de min pool van de accu halen. Stekker van kapotte EPB losmaken in de kofferbakruimte die achter de bekleding zit.

Groeten, Marc

Re: EPB uitbouwinstructie gevraagd

Posted: 04 Apr 2017, 20:48
by lanciathema.nl
Ik zou helemaal niks doen. Je kunt hem gewoon vervangen. Lastig is inderdaad de stekker achter de bekleding. Je moet hem vinden en dan door de carrosserie naar buiten voeren. Mocht je ermee willen rijden in afwachting van de reparatie dan kun je de rem links losgooien, de rechter epb demonteren en dan de rem eraf halen met een inbus torx. Daarna de hoofdstekker van de computer (ook rechtsachterin, met een rode knop erop) loshalen en dan kun je weer rijden. Wel met foutmeldingen waardoor je cruise control het bijvoorbeeld niet meer doet, maar kan wel handig zijn.

Re: EPB uitbouwinstructie gevraagd

Posted: 05 Apr 2017, 12:41
by Frenske
Dank je!

Re: EPB uitbouwinstructie gevraagd

Posted: 05 Apr 2017, 12:43
by Frenske
Kijk, zo gezegd, zo... Dank je! Andere klauw is onderweg.