Page 1 of 2

Even voorstellen...

Posted: 28 Jan 2017, 11:06
by Hey! A New Sunset
Bij deze wil ik mijzelf graag even voorstellen: ik ben Hans, 34 jaar en sinds deze week in het bezit van een donkerblauwe Lancia Thesis 2.4 Multijet Emblema :-). Al jaren wilde ik ooit eens een Thesis, heb het altijd een schitterende auto gevonden, maar mijn toenmalige vriendin vond het een verschrikkelijke auto. Haar woorden, "je mag van alles rijden, als het maar géén Lancia is". Ook de Kappa vond ze namelijk afschuwelijk. Er kwam toen een jaune sirius Renault Megane RS R26 voor de deur, naast een Primera eGT en een Alfa 33 uit 1988 die er al stonden. Fantastische auto, al is het compleet iets anders natuurlijk.

Enfin, het leven verandert en nadat ik mijn Megane RS spijtig genoeg noodgedwongen moest verkopen heb ik twee jaar lang met een Clio RS 172 en een Seat Leon 20VT gereden. Deze maand zag ik echter een Thesis staan bij het bedrijf waar mijn werkgever en ikzelf de auto's in onderhoud hebben. Even wat heen en weer geappt en hij bleek te koop te staan. Net 2 ton op de klok, van juli 2006, Helaas alleen een diesel, en met mijn jaarkilometrage van max 12000km dacht ik dat dit niet interessant zou zijn. Liever wilde ik de V6, of de Turbo. Al een paar maanden speelde ik met het idee een Thesis te importeren uit Italië, maar ik had er uberhaupt nog nooit in gezeten, laat staan mee gereden. Dus toch maar even langs geweest en proefgereden.

Verkocht was ik. En na wat gehannes met cijfers bleek zo'n diesel tóch gunstiger te zijn dan een V6...de Thesis was dus ook verkocht. Helaas geen leer, en de auto heeft wel wat kleine minnetjes zoals een lam middenconsole klepje en kleine roestblaasjes op de linkerdaklijst, maar alle elektra werkt en na een week heb ik nog geen foutmelding voorbij zien komen. Tot nu bijzonder tevreden dus...

Plannen: de daklijst netjes laten maken en even langs Squadra, want auto's met een turbo blijven in mijn bezit nooit ongechipt.

Foto's volgen :-)

Re: Even voorstellen...

Posted: 28 Jan 2017, 13:09
by Marcithesis
Beste Hans,

Gefeliciteerd met en aankoop en welkom op het forum.
Koester en verdiep je in de diva en je zult fijne kilometers maken.

Gr, Marc

Re: Even voorstellen...

Posted: 29 Jan 2017, 00:11
by karel
nieuw middenconsoleklepvergrendelpiefje kost 2,50 of iets van die orde.
en een half uurtje werk om te vervangen

Re: Even voorstellen...

Posted: 29 Jan 2017, 16:11
by Hey! A New Sunset
Thnx Marc, ik was me al aardig aan het inlezen hier.

@Karel: dat valt wel mee, al wissel ik nog geregeld van cassettebandje (ja ik gebruik die dingen nog) dus het stoort me nog niet.

Bij deze wat foto's...

Re: Even voorstellen...

Posted: 29 Jan 2017, 16:51
by Hans8V
Welkom hier! Ik heb er ook zo één, blauw met beige alcantara interieur

Re: Even voorstellen...

Posted: 29 Jan 2017, 19:58
by JackWess
Wat een mooie kleur is dat toch, en ja dan is het inderdaad jammer dat er geen leer inzit.

Gelukkig zit het er niet minder om.

veel plezier en veilige kilometers ermee gewenst...

Re: Even voorstellen...

Posted: 30 Jan 2017, 15:44
by LanThes
Proficiat met je Thesis. Je gelooft het of niet. Ik was in juli 2006 de eerste berijder van de auto. Heb met heel veel plezier in deze auto gereden. De kleur 845 icm beige alcantara vond ik destijds een fantastische combi. De auto heeft een bijzonder optie welke je wrs nog niet is opgevallen, namelijk een standkachel!

Nog veel fijne kilometers gewenst!

JCS

Re: Even voorstellen...

Posted: 30 Jan 2017, 20:02
by Hey! A New Sunset
Dankje! De kleur vind ik nog iedere keer mooier worden als ik er naar kijk, bevalt me heel goed.

Re: Even voorstellen...

Posted: 30 Jan 2017, 20:04
by Hey! A New Sunset
Thnx!

Re: Even voorstellen...

Posted: 30 Jan 2017, 20:12
by Hey! A New Sunset
Thnx! Maar dat is wel heel leuk, de 1e eigenaar! Hoe lang heb je hem gehad? Ik zag inderdaad dat hij door Fivan in Zeist was afgeleverd en daar ook een tijd in onderhoud is geweest. Daarna in Apeldoorn bij Fivan.

Ik zat zaterdag even door wat boekjes en het connect systeem te bladeren, en zag inderdaad dat ik de kachel op een bepaalde tijd aan kon zetten. Had er totaal niet bij stilgestaan, al moet ik sowieso nog even wennen aan een auto waar de hoofdsteunen en het dashboardkastje elektrisch gaan :-).