Page 1 of 1

Headlight inclination system

Posted: 21 Jan 2017, 23:12
by Cashforce
Ik reed iets te hard de parkeer garage in Amsterdam bij het oosterdok uit. Met mijn stuge schokbrekers was dat iet te veel van het goede voor het Headlight inclination system denk ik. Nu krijg ik elke keer de melding Headlight inclination system go to dealer. De koplampen werken wel maar niet in de automatische stand. Hoe dit op te lossen?

Re: Headlight inclination system

Posted: 22 Jan 2017, 11:10
by inc10521
Bij het rechter voorwiel zit een sensor (een potmeter met een hevel die aan de wielophanging vast zit om de positite van de auto ten opzichte van de grond te bepalen) en net zo bij de achteras rechts achter. Soms is het een slecht contact in de stekkerverbinding. Deze reinigen met een goede contact cleaner en paar keer las en weer vast maken. Dan weer controleren. Is het nog niet opgelost dan is uitlezen van de foutmelding het handigst. Weet niet wat de sensoren tegenwoordig kosten maar 5 jaar geleden heb ik 1 vervangen voor iets van €60,-

Re: Headlight inclination system

Posted: 23 Jan 2017, 20:44
by inc10521

Re: Headlight inclination system

Posted: 25 Jan 2017, 10:53
by Cashforce
dank je wel! Top

Re: Headlight inclination system

Posted: 27 Jan 2017, 15:04
by karel
Er is hier veel over dit systeem geschreven. Als ik me goed herinner was de conclusie dat er meestal nog niets kapot is als het systeem begint te waarschuwen.

Er zijn twee veel voorkomende probleempjes. Beide hebben meestal betrekking op de positie-sensor bij het rechter achterwiel. Die sensor is op zichzelf identiek aan de voorste, maar, anders dan de voorste, hangt hij in weer en wind. Dat leidt er op den duur toe (vaak na zo'n 60.000km) dat
1 de stangen en gewrichten die de positie doorgeven vastroesten en bij beweging (zoals extreme uitvering) het potmeterhuis verwringen
2 dit leidt er op den duur toe dat de afdichting naar de potmeter die de positie in een electrisch sigaal omzet gaat lekken.

Het is mogelijk de levensduur van de sensor te ver drie- of viervoudigen door, als je er toevallig bij moet zijn, bijvoorbeeld bij de winterbandenwissel, de gewrichten en de rubber afdichtring op het potmeterhuis zorgvuldig met (motor)fietskettingspray in te spuiten. De spray tuit voorzichtig onder de afdichtrubbers brengen.

Kettingspray omdat die rubber niet aantast.

Re: Headlight inclination system

Posted: 28 Jan 2017, 00:10
by Marcithesis
Dat de positie-sensor rechts achter onderhevig is aan erosie, is zondermeer waar. Vorig jaar moest het hefboompje los i.v.m. het vervangen van de achterveren. Toen wel de gewrichten gesmeerd. Van het voorjaar nog maar even kijken.