Page 1 of 1

comfort tronic of automaat

Posted: 26 Nov 2016, 11:24
by Cashforce
Heeft de diesel een automaat of ook een comfort tronic?

Op het moment dat ik hem niet in de P stand zet maar mijn contactslot uitdraai terwijl hij nog in bijvoorbeeld D staat komt er een schok. Dat doe ik nu natuurlijk niet meer maar de vraag is waarom want bijvoorbeeld met een golf 7 dsg GTE (mijn vrouw heeft die auto) kun je hem uitzetten zonder schok. Is een comfort tronic iets anders dan een automaat bijvoorbeeld een gerobotiseerde versnellingsbak?

Re: comfort tronic of automaat

Posted: 26 Nov 2016, 14:12
by de Wit
Een DSG in een aangepaste manuele transmissie, een automaat is een volautomatische transmissie.. Comforttronic / Selespeed zijn gerobotiseerde transmissies.
Als ik het goed heb, heb je nu in 1 bericht al 3 verschillende typen bij de kop :)o . Ikzelf heb nooit een gerobotiseerde bak of automaat gereden dus geen idee verder .

Re: comfort tronic of automaat

Posted: 27 Nov 2016, 07:23
by Marcithesis
De situatie is anders dan wanneer bijvoorbeeld de motor afslaat met het contact aan in de drive stand. Het kan zijn dat de bak blokkeert als wat gebeurd in de P stand. Ook kan de EPB in werking treden. De conditie waaronder dit plaats vindt is anders dan wat de fabriekant omschrijft in het manual. Het lijkt mij beter om die te volgen.