Page 1 of 3

Navigatie 2

Posted: 30 Jan 2014, 16:10
by krammer
Mede Thesis vrienden,

laatst reed ik goed verkeerd omdat mijn navigatie de nieuwe A5 bij Schihol er niet in heeft staan. (volgens mij heb ik de laatste update). Ik weet nog uit oudere discussies dat iemand in staat was op de CDROM met daarop het operating systeem van connect en de NAVtec gegevens zo aan te passen dat het mogelijk was om recentere navtec updates (van een opel dacht ik) op een nieuwe CD te branden. In die meneer nog onder ons Thesis liefhebbers? Of is dit een gepaseerd station. Beetje jammer om met een tom tom te moeten gaan rijden...

Re: Navigatie 2

Posted: 30 Jan 2014, 16:32
by Kappa.Lancia.Name
Ik ben er mee bezig geweest. Maar die CD's werden niet opgepakt. Mogelijk toch niet de juiste Opel CD gehad. Als iemand daar aan kan komen, kan ik wel een poging wagen.

Marc

actualisatie navigatie-cd

Posted: 30 Jan 2014, 16:56
by Rino
Hugo, zoals vele andere wil ik ook snel weer eens een update van de 2011 versie. Ik heb me net bij de specialisten in Itali├ź ge├»nformeerd maar ook zij hebben nog steeds geen recente cd beschikbaar met de nieuwe kaarten om een geactualiseerde Thesis-navigatie-cd te maken.
We blijven voorlopig dus hangen bij 2011.
Rino

Re: Navigatie 2

Posted: 30 Jan 2014, 18:20
by lanciathema.nl
Op de duitse Thesis site staat precies hoe dit in zijn werk gaat. Je moet een gedeelte van de Jeppel cd op de Thesis cd zetten.

Re: Navigatie 2

Posted: 31 Jan 2014, 01:54
by roy
Is deze duitse versie dan ook ergens te koop?

Re: Navigatie 2

Posted: 31 Jan 2014, 06:29
by lanciathema.nl

Re: Navigatie 2

Posted: 01 Feb 2014, 11:31
by krammer
Heb jij dit al gedaan? (is het gelukt?)

Re: Navigatie 2

Posted: 01 Feb 2014, 12:00
by Rino
De bottleneck is de Opel-navigatie-cd. Je komt niet verder dan de versie 2011.

Re: Navigatie 2

Posted: 02 Feb 2014, 13:58
by krammer
Rino, dacht dat het gaat om het NAVTEC kaartmateriaal. Was NAVTEC niet overgenomen? Dat kaartmateriaal is natuurlijk niet speciaal voor OPEL geschreven. Zou die daarom niet bij andere merken en / of andere media (SD cards) verkrijgbaar zijn voor 2014? Of kunnen we wellicht aankloppen bij NAVTEC zelf, en dan kunnen we aan crowd funding gaan doen voor het geupdate bestand. Ik heb er namelijk wel wat voor over om te voorkomen dat ik een tom tom moet gaan ophangen in de Thesis...

Wie kan hier wat over zeggen? Hugo

Re: Navigatie 2

Posted: 02 Feb 2014, 14:16
by karel
Ja Hugo, dat is waar, het is Navteq kaartmateriaal, maar het gaat om het file format en dat verschilt in sommige gevallen per autofabrikant waaraan Navteq leverde.

Het Thesis file format is identiek aan het file format dat voor Opel gebruikt werd, maar ook voor bijvoorbeeld Porsche en sommige Fords. Van deze is Opel duidelijk de grootste en het is dus redelijk te verwachten dat die markt het laatst in de steek gelaten wordt. Daarom richten we ons over het algemeen op Opel. Maar een Porsche file is het proberen meer dan waard.

Ik haal mijn updates over het algemeen van Bittorrent, gewoon zoeken naar Opel of Vauxhall Benelux. De meest recente die ik daar vind zijn van 2011 en ik heb het al een tijdje niet gedaan, maar op de Duitse site van dit Forum staat precies welk type Opel file je moet hebben.

Overigens werd een tijdje geleden op Ebay Navteq 2010 kaartmateriaal specifiek voor Thesis aangeboden. Ik heb dat op dit forum gemeld, Hoongelach was het resultaat. Ik heb ze toch maar gekocht. En het werkt probleemloos! Compleet met Navteq hologram en in een Navteq hoesje - heel europa.