Page 1 of 1

failure engine control system

Posted: 09 Aug 2019, 15:58
by Jos Kappa
Ik krijg de laatste tijd regelmatig meestal in het begin na het starten bovenstaande melding. Na enige tijd verdwijnt deze weer. Verder valt er niets vreemds op bij het rijden. Iemand enig idee of tip?
Kappa 2.4 1999 kmst 370K
Ciao Jos

Re: failure engine control system

Posted: 11 Aug 2019, 21:15
by fenpie
Heb ik ook een keer gehad, bleek dat de accupolen niet goed vast waren gezet op de accu.
Na een tijdje na het vastzetten, verdween de melding en was bij uitlezen ook niet meer zichtbaar

Re: failure engine control system

Posted: 12 Aug 2019, 12:27
by Jos Kappa
Bedankt voor de reactie. Er is pakweg een jaar geleden een nieuwe accu ingezet en volgens mij heeft er sindsdien niemand aangezeten. Recent is de airco bijgevuld maar dat lijkt mij er niets mee te maken hebben. Ik zal het in ieder geval controleren.

Re: failure engine control system

Posted: 11 Dec 2019, 17:49
by fenpie
accupolen niet goed vast!!! zeker weten, goed vastzetten en tijdje rijden

Re: failure engine control system

Posted: 05 Jan 2020, 16:18
by Jos Kappa
Onlangs een kokende motor gehad. Oorzaak defecte temperatuursensor. Na vervanging ook geen melding "Failure engine control system" meer gezien. Zou dit de oorzaak van deze melding kunnen zijn, geen signaal? Temperatuurmeter werkte overigens wel,ging naar 130!

Re: failure engine control system

Posted: 05 Jan 2020, 23:17
by Spy
JOs welke sensor was t?

Re: failure engine control system

Posted: 07 Jan 2020, 17:37
by Jos Kappa
Sensor op de thermostaat. Groet

Re: failure engine control system

Posted: 18 Jan 2020, 14:33
by Spy
Het kan ook de lambda sonde zijn