Strange shifting problem

CD's with documentationElectronic distributor
User avatar
mariocart75
Posts: 7
Joined: 05 Sep 2021, 17:46

Strange shifting problem

Unread post by mariocart75 »

I was recently going to go to a Cars and Coffee event near me. I had a hard time putting the Fulvia in gear but finally went. I stopped at a red light, and when the light turned green, it would not go into any gear. I shut off the engine and I had absolutely no problem shifting, but when I turned the engine back on, it wouldn't shift. My Lancia guy told me to send him photos and videos of the clutch cable, which I have attached here.
We discussed the problem and most likely determined the cable itself is fine; other possibilities thrown out were the flywheel and pressure plate.

What do you much more knowledgeable Fulvia people feel might be the problem?
Image
Greetings from the city of Ben Franklin and cheesesteaks
1975 Fulvia 1.3S Series 3
Image
1972 Porsche 911 T
Image
User avatar
mariocart75
Posts: 7
Joined: 05 Sep 2021, 17:46

Re: Strange shifting problem

Unread post by mariocart75 »

Trying to attach the short .mov files but was unsuccessful...how do I do that?
Greetings from the city of Ben Franklin and cheesesteaks
1975 Fulvia 1.3S Series 3
Image
1972 Porsche 911 T
Image
racing
Posts: 1248
Joined: 09 Jan 2009, 08:25
Location: cologne/Bonn

Re: Strange shifting problem

Unread post by racing »

How is your feeling if you push the clutch pedal.
Soft or with resistence
racing
Posts: 1248
Joined: 09 Jan 2009, 08:25
Location: cologne/Bonn

Re: Strange shifting problem

Unread post by racing »

I suspect that the clutch no longer separates. The shift fork of the release bearing is attached to the shaft with a screw.
Think that this screw is broken.
Had already found this once so.
Post Reply

Return to “65 Fulvia”